Het Gendtse Kersenfeest is sinds een aantal jaren aan het veranderen en vernieuwen. Achter de schermen is nu ook de organisatiestructuur onderhanden genomen.

 

Het Kersenfeest werd de afgelopen jaren via een vast schema georganiseerd– drie vaste partijen en iedere vier jaar een open inschrijving. Dat schema is nu losgelaten; het is voortaan ieder jaar voor alle Gendtse verenigingen, groot én klein mogelijk om zichzelf in het middelpunt van het Kersenfeest te zetten.

 

De organiserende vereniging die in het middelpunt staat, is verantwoordelijk voor een aantal vaste elementen van het Kersenfeest waaronder de opening, de Zilveren kers en het kersentrio. Op deze laagdrempelige manier kunnen we een mooi dorpsfeest in ere houden en de vele mooie Gendtse verenigingen de kans geven zichzelf te presenteren. Saamhorigheid en ‘voor en door Gendt’ staan centraal.

 

Organisatie 2024
Om de nieuwe opzet van het Kersenfeest goed van start te laten gaan, hebben de leden van de Stichting Kersenfeest ( v.v. De Bataven Gendt, Sebastianus Gendt, Harmonie St. Caecilia Gendt en Gek op Gendt) gekozen voor een gezamenlijke organisatie in 2024. Onder het mom van ‘Samen Gendt’ zal in het laatste weekend van juni zoals altijd een spetterend Kersenfeest worden neergezet.
Wie wordt de Kersenkoning(in)? Wie ontvangt de Zilveren Kers?
Op naar een mooi feest 28, 29 en 30 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *